Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Ενημέρωση συγκέντρωσης από πορεία ενάντια στη κρατική καταστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων στην Αθήνα στις 11 Μαιου.

Για σήμερα, 12/05 καλέστηκε συγκέντρωση- μικροφωνική, ενάντια στην κρατική βια στην χτεσινή πορεία της Αθήνας. Λόγω βροχής δεν μπόρεσε να πραγματοποιηθεί η μικροφωνική, η προσέλευση του κόσμου ήταν μικρή και αρκεστήκαμε στο να μοιράσουμε κάποια κείμενα. Καλούμε ξανά αύριο σε συγκέντρωση – μικροφωνική – πορεία, στις 18:00 στην Πλατεία Ελευθερίας.

Το κείμενο που μοιράστηκε:

ΠΟΣΟΙ ΑΚΟΜΑ;;;

Ένα χρόνο τώρα, μετά την ένταξη της Ελλάδας στον μηχανισμό «στήριξης» , βλέπουμε ένα- ένα τα εργασιακά δικαιώματα που με αγώνες είχαν κατακτηθεί, να καταργούνται. Στην πανελλαδική γενική απεργία της Τετάρτης 11/05, χιλιάδες κόσμος βγήκε στους δρόμους αντιδρώντας στα νέα μέτρα που πρόκειται να παρθούν από την κυβέρνηση και το χουντικό καθεστώς του ΔΝΤ. Συγκεντρώσεις, πορείες, κινητοποιήσεις, έλαβαν χώρα σε πολλές επαρχιακές πόλεις και με μαζικότερες αυτές στην Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Η απάντηση του κρατικού μηχανισμού σε αυτήν την ολοένα και αυξανόμενη δυσαρέσκεια και αντίδραση του λαού, είναι η απροκάλυπτα βίαιη απόπειρα καταστολής του. Οι δρόμοι γεμίζουν με αστυνομικές δυνάμεις, εξοπλισμένες με νέες τεχνικές και νέα όπλα, ενώ ταυτόχρονα τα περιστατικά αστυνομικής βαρβαρότητας πληθαίνουν.

Πιο συγκεκριμένα, στην Αθήνα , κατά τη διάρκεια της πορείας, στην αρχή της Πανεπιστημίου και με μηδαμινή αφορμή, οι δυνάμεις των ΜΑΤ εφόρμησαν κατά των διαδηλωτών, ξυλοκοπώντας τους τόσο βίαια, ώστε περισσότερα από 90 άτομα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο με τραύματα και αιμορραγίες στο κεφάλι από τα χτυπήματα των «προστατών» του πολίτη. Ένας από αυτούς υποβλήθηκε σε σπληνεκτομία ενώ ένας άλλος βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε κρίσιμη κατάσταση στο Κρατικό Γενικό Νίκαιας. Ο τραυματίας, Γιάννης K. νοσηλεύεται αυτή τη στιγμή διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται πολύ κρίσιμη, ενώ ιατρικές πηγές εκτιμούν ότι θα παραμείνει κρίσιμη για το επόμενο επταήμερο. Ακόμα, είναι πολύ πιθανό, εάν και εφόσον ξεπεραστεί ο κίνδυνος, το υποσκληρίδιο αιμάτωμα που του προκάλεσε το πλήγμα από κλομπ των πραιτόρων να του επιφέρει μόνιμες βλάβες.

Όσο και αν αυτό το απάνθρωπο σύστημα προσπαθεί μάταια να γαντζωθεί και να παρατείνει την ύπαρξή του, προβάλλοντας συνεχώς το εκδικητικό του πρόσωπο ενάντια σε όσους αντιστέκονται, η θέση του και ο επίλογός του είναι ήδη προδιαγεγραμμένα, όπως και τόσων άλλων καθεστώτων του παρελθόντος.

Είναι η δική μας ώρα να ορθώσουμε το ανάστημά μας τώρα, εμείς οι εκμεταλλευόμενοι, οι εγκλωβισμένοι, οι αδικημένοι, οι ανυπότακτοι, οι μαθητές, οι φοιτητές, οι εργαζόμενοι, οι διαδηλωτές, οι απεργοί.


ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ


Επίσης μαζί με το κείμενο μοιράστηκε και η Ανακοίνωση της Τοπικής Επιτροπής ΕΙΝΑΠ Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου