Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

Κείμενο που μοιράστηκε στις 8 Δεκέμβρη 2008

16ΧΡΟΝΟΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ…


Το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, ώρα 9:00 μ.μ, στην περιοχή των Εξαρχείων, ο 16χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από ένστολο προστάτη του κράτους με μοναδική “αφορμή” τον λεκτικό διαπληκτισμό τους. Στη συνέχεια, δυνάμεις καταστολής απέκλεισαν το ευρύτερο κέντρο της πόλης με σκοπό τον εκφοβισμό και την αποτροπή οποιασδήποτε δράσης. Το μόνο που κατάφεραν βέβαια ήταν να εξαγριώσουν ακόμα περισσότερο όλους όσους αρνούνταν να εθελοτυφλούν και να μείνουν άπραγοι μπροστά σε μία στυγνή κρατική δολοφονία.
Μέσα στις επόμενες ώρες, η οργή έλαβε σάρκα και οστά σε 11 πόλεις με εκρηκτικότερες διαστάσεις στις μεγαλύτερες εξ’ αυτών. Την επόμενη μέρα λάμβαναν τόπο δράσης, σ’ όλη την επικράτεια με αμείωτο ρυθμό ενώ αλληλέγγυοι στο εξωτερικό, συγκεκριμένα σε Αμβούργο, Λονδίνο, Ζάγκρεμπ Κροατίας, και Βερολίνο πραγματοποίησαν άμεσες κινήσεις.
Όπως ήταν φυσικό όλα τα Μ.Μ.Ε. προσπάθησαν να διαμορφώσουν και πάλι συνηδείσεις αποπροσανατολίζοντας την κοινή γνώμη από την ουσία των πραγμάτων. Κάνουν λόγο για μεμονωμένα περιστατικά, για μοιραία λάθη καθώς και για άτυχες στιγμές παρουσιάζοντας υποκριτικούς συλλυπητήριους λόγους και παραιτήσεις αρμοδίων, ξεχνώντας πως κατά καιρούς τα κρατικά σκυλιά φιλώντας με αυτοθυσία και αυταπάρνηση τα αφεντικά τους, μοιράζουν «αδέσποτες» και εξοστρακισμένες σφαίρες, σκορπώντας το θάνατο.
Όλα αυτά δεν είναι καινούργια ούτε πρωτοφανή. Το ’80 δολοφονήθηκαν, η 20χρονη εργάτρια Σταματία Κανελλοπούλου και ο 26χρονος φοιτητής Ιάκωβος Κουμής από γκλοπ. Πέντε χρόνια αργότερα το ’85 ο 15χρονος Μιχάλης Καλτεζάς δολοφονήθηκε με σφαίρα στο κεφάλι στην περιοχή των Εξαρχείων. Ενώ η λίστα των θυμάτων δεν τελειώνει, σε αυτούς προστίθενται, οι νεκροί μετανάστες στα σύνορα, νεκροί κρατούμενοι, νεκροί μέσα στα Α.Τ. και όλους αυτούς που απλά βρέθηκαν στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή.
Σήμερα ο 16χρονος αποτελεί μία ακόμα δημοκρατική δολοφονία. Όλα αυτά αποδεικνύουν πως η ουσία όλων αυτών βρίσκεται στον πραγματικό λόγο της ύπαρξης της αστυνομίας. Όλοι αυτοί οι εκπαιδευμένοι τραμπούκοι έχουν σα μοναδικό λόγο ύπαρξής τους, την διατήρηση και διασφάλιση αυτής της αιματοβαμμένης και ψεύτικης κοινωνικής ειρήνης, καταστέλλοντας βίαια τους κάθε λογής καταπιεσμένους. Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών φανερώνουν ότι δεν μιλάμε για μία βεντέτα ανάμεσα σε αστυνομία-αναρχικούς, όπως πολλούς θα βόλευε, αλλά μία γενικευμένη έκρηξη κοινωνικής οργής.
Θα σε θυμόμαστε για πάντα αδερφέ μας… Το όνομά σου θα γίνει σύνθημα σε κάθε τοίχο και θα μας δίνει κουράγιο για να συνεχίσουμε. Αν από ψηλά μας βλέπεις θα δεις χιλιάδες φωτιές που σαν κεριά άναψαν στη μνήμη σου!!!


ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΥΛΑΕΙ
ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΖΗΤΑΕΙ


ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ-ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ-ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου