Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

Ενημέρωση από συγκέντρωση-πορεία Σέρρες για Δεκέμβρη 2009

Κατά τίς 5.30 ξεκίνησε η ανακοινωμένη συγκέντρωση , κατά την οποία πραγματοποιήθηκε μικροφωνική , στην οποία διαβάστηκε το κείμενο του στεκιού , που μοιραστηκε , αναφορικό για την κρατική καταστολή από τον Δεκέμβρη 2008 και μετά , καθώς και άλλο ένα κείμενο αντιπληροφόρησης για τα πρωτοφανή χτεσινά γεγονότα που έλαβαν τόπο στην Αθήνα και Θεσ/νίκη απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση των 75 συλληφθέντων συντρόφων χωρίς καμία κατηγορία αλλά και όλων των προσαχθέντων, αναφορά έγινε και για την δίκη φιάσκο και την εκδικητική ποινή των 7.5 ετών στον σύντροφο Ηλία Νικολάου . Επίσης προβλήθηκαν εικόνες από την εξέγερση του Δεκέμβρη με προτζέκτορα , αναρτήθηκαν και 2 πανό . Το πρώτο έγραφε " Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ , ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΗΘΗ , ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ , ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ " ενώ το δεύτερο " ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ , Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ".Η προσέλευση του κόσμου ήταν ικανοποιητική και στις 7.00 ξεκίνησε πορεία με το μπλόκο να αναριθμεί περίπου 60 άτομα. Ο παλμός ήταν δυνατός , γράφτηκαν συνθήματα σε τοίχους και πετάχτηκαν τρικάκια . Οι μπάτσοι ήταν αρκετά προκλητικοί για τα δεδομένα της πόλης ενώ ο αριθμός τους ήταν περίπου ίδιος με αυτόν των διαδηλωτών . Ιδιαίτερη ένταση προκλήθηκε όταν ρίχτηκαν μπογιές και γράφτηκαν συνθήματα στην πρόσοψη των δικαστηρίων των Σερρών . Λίγο πρίν το τέλος της πορείας σπάστηκε ένα ΑΤΜ τράπεζας και η πορεία κατέληξε ήσυχα στην πλατεία ελευθερίας . Από τότε τα πράγματα είναι ήρεμα ενώ δεν πραγματοποιήθηκε καμία σύλληψη ούτε προσαγωγή.
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Κάλεσμα σε συγκέντρωση-μικροφωνική στις 6 Δεκέμβρη

ΟΧΙ, δεν επιδιώκουμε να μετατρέψουμε την ημέρα της 6ς Δεκεμβρίου σε μία ακόμα ημέρα εορτής μιας απονευρωμένης επετείου, μίας ακόμα ξεπερασμένης εξέγερσης , όπως αυτής του Πολυτεχνείου , κομμένη και ραμμένη στα μέτρα την υπάρχουσας εξουσίας . Η πραγματική ουσία της εξέγερσης του Δεκέμβρη ήταν η συμμετοχή και η αλληλουχία όλων αυτών των ετερόκλητων ανθρώπων που έλαβαν μέρος σε αυτήν και η νοηματοδότηση των πράξεών τους από τούς ίδιους , η δημιουργία και η καταστροφή μέσα στο εκρηκτικό εκείνο περιβάλλον της μάχης. Είναι όλοι αυτοί οι μικροί και μεγάλοι παράγοντες που επηρέασαν τον τρόπο λήψης πρωτοβουλίας αλλά και της δράσης αυτής καθεαυτής , η ανάπτυξη στην αντίληψη της "πραγματικότητας" και της παραπέρα νοηματοδότησης του "εφικτού και του ανέφικτου".
Ο Δεκέμβρης ήταν , είναι και θα είναι, αυτό το συνοθύλευμα από σκέψεις αλλά και συναισθήματα τα οποία βιώνει ένας εξεγερμένος/η ζώντας αυτήν την "νέα πραγματικότητα" , αυτή η κινητήρια δύναμη που αναπόφευκτα "σπρώχνει" τον ίδιο τον κοινωνικό πόλεμο ένα ακόμα βήμα παραπέρα , τσαλακώνοντας και κουρελιάζοντας τους σύγχρονούς "βασιλιάδες" αλλά και τους παρατρεχάμενους τους. Αυτός είναι και ο λόγος που η εξουσία μισεί τόσο πολύ αυτή την εξέγερση. Αυτός είναι και ο λόγος που προσπαθεί να καταστείλει όλα όσα κατάφεραν να χτίσουν οι χιλιάδες των εξεγερμένων πάνω στα δικά της ερείπια, αυτή είναι και η καταστολή την οποία βιώνουμε σήμερα, αδίστακτη και δολοφονική απέναντι σε όποιον βρεθεί στο διάβα της όπως εκείνες τις νύχτες , τις νύχτες του Αλέξη... και του κάθε Αλέξη... Τις δικές μας νύχτες.
Να ενώσουμε τις φωνές μας για ακόμα μία φορά ενάντια σε αυτό το εξουσιαστικό έκτρωμα που υποδουλώνει τις ζωές μας , ενάντια στην κρατική τρομοκρατία-καταστολή. Ας είμαστε όλοι και όλες εκεί... Πλατεία Ελευθερίας , Κυριακή 6 Δεκέμβρη ...

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Πανώ αλληλεγύης σε παρεμβάσεις


Διπλή παρέμβαση-μικροφωνική αλληλεγγύης για τον σύνροφο Ηλία Νικολάου στίς Σέρρες

Εχτές Τρίτη πραγματοποιήσαμε 2 παρεμβάσεις αλληλεγγύης-αντιπληροφόρησης για τον σύντροφο Ηλία Νικολάου , συμπληρωματικές με την προηγούμενη παρέμβαση με ανάρτηση πανό λίγες μέρες πριν.
Αναλυτικότερα , τις πρωινές ώρες κατά τις 12.00 πραγματοποιήθηκε μικροφωνική εντός του ΤΕΙ , ενώ η δεύτερη μικροφωνική έλαβε τόπο στην πλατεία Ελευθερίας κατά τις 6.00 το απόγευμα . Και στίς δύο παρεμβάσεις , διαβάστηκαν και μοιράστηκαν τα γράμματα του ίδιου του Ηλία αλλά και το κείμενο από την συνέλευση αναρχικών-αντιεξουσιαστών Κοζάνης και Πτολεμαΐδας.
Στό ΤΕΙ αναρτήθηκε και νέο πανό ενημερωτικό με το σημερινό κάλεσμα στα δικαστήρια για τον Ηλία , ενώ άλλο ένα στην πλατεία Ελευθερίας στο οποίο αναγράφεται " Ενάντια στην κρατική καταστολή . Λευτεριά στον σύντροφο Ηλία Νικολάου".
Συνολικά μοιράστηκα μεγάλος αριθμός κειμένων , ενώ οι αντιδράσεις του κόσμου ήταν παραπάνω από ικανοποιητικές.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ,
ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ...
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΗΛΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ