Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Αφίσα ενάντια στις παρελάσεις στην πόλη των Σέρρων

Οι δράσεις ενάντια στις παρελάσεις στην πόλη των Σέρρων

Εκτός απο τη παραπάνω αφίσα που κολλήθηκε στη πόλη πετάχτηκαν και ''τρικάκια'' σε πολλούς δρόμους της πόλης την ημέρα της παρέλασης στα οποία αναγράφοταν συνθήματα όπως
_ΤΙ ΣΥΜΑΙΝΕΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΟΥ? ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΑ ΣΟΥ ?
_ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
_ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟΥ
_ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ
_ΑΦΟΥ ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΡΥΦΤΟ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ?
_ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΕΡΕΤΡΑ ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΑ ΜΕ ΣΗΜΑΙΕΣ
κλπ...

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Αφίσα αυτοδιαχειριζόμενου καφενείου

Κείμενο απο αυτοδιαχειριζομενο καφενείο

Εδώ και δύο χρόνια υπάρχει και δραστηριοποιείται στον χώρου του ΤΕΙ ένας πολιτικός-κοινωνικός χώρος. Ένας χώρος ελευθερίας, αντίστασης και αυτοοργάνωσης. Από την αρχή της ζωής του, το Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι επιδιώκει να αποτελεί ένα μέρος όπου διαφορετικοί άνθρωποι μπορούν να συναντιούνται, να επικοινωνούν και να ανταλλάσουν ιδέες και σκέψεις, με βάση έναν κοινό γνώμονα: την εναντίωση σε αυτόν τον κατεστημένο τρόπο ζωής, σε αυτούς τους θεσμούς και σε αυτό το σύστημα οργάνωσης της κοινωνίας, που πιστεύουμε πως αναπαράγουν την εκμετάλλευση και την καταπίεση, την εξουσία των λίγων και την υποταγή των πολλών.
Ως άνθρωποι που θέλουμε να δηλώσουμε έμπρακτα την αμφισβήτησή και αντίθεσή μας σε αυτόν τον εκμεταλλευτικό κόσμο, επιχειρούμε ένα βήμα προς την επανοικειοποίηση του ήδη κλεμμένου χώρου και χρόνου μας, Μια κίνηση που αντιτίθεται στις «αυτονόητες» εμπορικές σχέσεις και τις λογικές που έχουν εισχωρήσει σε κάθε πτυχή της ζωής μας.
Τα άτομα που αποτελούν το Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι αλλά και φίλοι/ ες – ομοϊδεάτες / ισσες , διαποτισμένα από την ίδια ανάγκη για αυτοοργάνωση των αναγκών και επιθυμιών μας, προχωρούμε στην έναρξη της λειτουργίας ενός αυτοδιαχειριζόμενου καφενείου. Αντιλαμβανόμαστε την υποτίμηση της ζωής -σε καθημερινό επίπεδο, όλο και πιο πολύ- ,σε μια συνεχή αλληλεπίδραση εμπορικών και καταναλωτικών υποκειμένων. Δηλαδή, όταν το «λογικό» και το «αυτονόητο» είναι να πληρώνουμε για οτιδήποτε ζούμε, όταν οποιαδήποτε επιθυμία μας έχει χρηματικό αντίτιμο, όταν η ζωή μας και οι ανάγκες μας αποτελούν αντικείμενο εκμετάλλευσης των παντός είδους εμπόρων, ιδιοκτητών και διαμεσολαβητών, τότε η επιθυμία για τον επαναπροσδιορισμό της καθημερινότητας σε πιο ελεύθερες και αυτοκαθοριζόμενες, από εμάς τους ίδιους, βάσεις γίνεται επιτακτική.
Από τα παραπάνω γίνεται κατανοητό πως σκοπός του καφενείου δεν είναι το κέρδος. Τα όσα δίνονται από αυτό, δεν θα έχουν χρηματικό αντίτιμο. Το όλο εγχείρημα αποτελεί μια συνειδητή προσπάθεια, η συνέχιση της οποίας θα εξαρτηθεί από την οικειοθελή συμμετοχή όλων όσων αντιλαμβάνονται την καθημερινότητα με τον ίδιο τρόπο και η λειτουργία του οποίου θα βασίζεται στην ελεύθερη οικονομική συνεισφορά.
Τα χρήματα που θα συλλέγονται από την ελεύθερη οικονομική συνεισφορά θα χρησιμοποιούνται για την συντήρηση και συνέχιση του καφενείου και μόνο.
Δεν είμαστε ούτε αφεντικά ούτε υπάλληλοι.
Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως η ουσία του καφενείου δεν έγκειται ούτε στο «τσάμπα» ούτε στο δωρεάν. Όσοι βλέπουν την συγκεκριμένη προσπάθεια, όχι σαν μια συνειδητή πολιτική στάση που αντιτίθεται στης κατεστημένες λογικές και αξίες αυτού του κόσμου, αλλά σαν μια εύκολη και πιο «φθηνή» ικανοποίηση της ανάγκης για κατανάλωση, όσοι δεν νοιώθουν αυτήν την καθημερινότητα της αλλοτρίωσης μέσα στα ασφυκτικά καλούπια της αγοράς και του εμπορίου, όσοι θεωρούν την επανάκτηση επιθυμιών και καθημερινών στιγμών κάτι λιγότερο από αναγκαία, θεωρούμε ότι δεν έχουν καμία σχέση και θέση σε αυτήν την προσπάθεια.

Ημέρα και ώρα της εβδομαδιαίας ανοιχτής διαχειριστικής συνέλευσης του καφενείου: Δευτέρα 18:00 στον χώρο του καφενείου

Δευτέρα – Παρασκευή
10:00 – 18:00
Υπόγειο ΣΤΕΦ